top of page
  • Facebook
  • Pinterest

Zupa z soczewicy

Prep Time:

15 minut

Cook Time:

40 Minut

Serves:

4-6

Level:

Łatwy

About the Recipe

Ta zupa jest pyszna, sycąca i łatwa do przygotowania. Idealna dla osób z nietolerancją glutenu i cukru.

Ingredients

  • 2 szklanki czerwonej soczewicy

  • 1 duża cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 łyzki olywy z oliwek

  • 2 marchewki

  • 1 seler naciowy

  • 1 pietruszka

  • 1 litr bulionu warzywnego

  • 1 łyżeczka szusonego tymianku

  • Sól i pieprz do smaku


Preparation

Step 1


Soczewicę dokładnie opłucz i osącz.



Step 2


W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek, aż zmiękną.



Step 3


Dodaj marchewki, seler i pietruszkę, wymieszaj i gotuj przez około 10 minut.



Step 4


Dodaj soczewicę, bulion i tymianek. Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż soczewica będzie miękka.


Step 5


Dopraw solą i pieprzem do smaku.



Autyzm Info

Subskrybuj Autyzm Info, aby otrzymywać wiadomości dotyczące autyzmu, najnowsze posty z forum, specjalne przepisy i wiele więcej...

Dziękujemy za przesłanie!

© 2023 by Autyzm Info

bottom of page